Prenosimo osnovne dokumente i materijale Anti-NATO kampanje, koja je osnovana sa ciljem da se izrazi protest stanovništva protiv održavanja do sada najveće konferencije ovog ratnoprofiterskog i militarističkog saveza u Beogradu. Odluka Vlade Republike Srbije i Ministarstva odbrane je otvorena uvreda građanima Srbije, a pre svega radnicima, čije su žrtve u NATO agresiji na SR Jugoslaviju 1999.  bile najveće! antinato-most

STOP NATO KONFERENCIJI!

SMRT KAPITALISTIČKOJ RATNOJ MAŠINERIJI!

ZA MEĐUNARODNI OTPOR IMPERIJALIZMU, MILITARIZMU I GLOBALNIM RATNIM PROFITERIMA!

Anti-NATO kampanja!

Obaveštavamo javnost da vlasti u Srbiji kriju da će se najveći NATO skup do sada (Konferencija o strateškom vojnom partnerstvu), održati u Beogradu od 13. do15. juna ove godine. Prema zvaničnim informacijama, koje dolaze iz NATO, „ovo je ključna aktivnost u okviru Kampanje strateškog delovanja Vrhovne savezničke komande za transformaciju (SACT). Ovo je konferencija na strateškom nivou, posvećena informisanju načelnika generalštabova NATO, Partnerstva za mir (PfP), Mediteranskog dijaloga (MD), Istanbulske inicijative za saradnju (ICI), ostalih država partnera NATO (CC), kao i još nekih odabranih država o pristupima u cilju unapređenja dometa transformacije NATO, kako bi se te ideje diskutovale i nacionalne perspektive usaglasile.“ Ovo jasno pokazuje da će Beograd biti domaćin jednog od strateški najvažnijih skupova NATO ikada.

Severnoatlantski pakt (NATO) je jedan od ključnih instrumenata globalnog imperijalističkog ugnjetavanja i kapitalističke eksploatacije, te sama činjenica da taj militaristički savez održava skup, predstavlja dovoljan razlog za organizovanje međunarodnog kontraskupa. Ono što najavljenu konferenciju čini još bizarnijom jeste činjenica da se ona održava u Srbiji, zemlji koja je nedavno bombardovana i uništavana upravo od strane NATO. Naravno, bombardovanje Srbije predstavlja samo jednu u dugom nizu rušilačkih NATO akcija, usmerenih protiv čovečanstva, koje se i danas nastavljaju u Libiji.

Cilj naše Kampanje je organizovanje masovnog međunarodnog ANTI-NATO SKUPA uz mnogobrojne aktivnosti, direktne akcije i demonstracije. Želimo da mobilišemo, pre svega, narod Srbije, ali, isto tako, želimo i veliko prisustvo antimilitarista, antifašista, antikapitalista i ostalih aktivista iz celog sveta, ujedinjenih u borbi protiv NATO. Namera nam je i da organizujemo ANTI-NATO KAMP za drugarice i drugove iz zemlje i inostranstva. Pozivamo vas da se priključite našoj Kampanji protiv NATO konferencije 2011. u Srbiji.

Zvanične informacije o NATO konferenciji [na engleskom jeziku] možete naći ovde: http://www.act.nato.int/smpc

NATO SKUP U BEOGRADU – NEĆE PROĆI!

Elektronska pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. - Telefon: 066/918-1213

 

Osnovni principi Anti-NATO kampanje

U Beogradu će od 13. do 15. juna ove godine biti održan do sada najveći NATO skup na svetu. Kao odgovor na to, pokrenuli smo Anti-NATO kampanju koja funcioniše na sledećim principima:

1. Anti-NATO kampanja okuplja sve koji smatraju da je održavanje NATO skupa u Beogradu neprihvatljivo.

2. Anti-NATO kampanja je protiv svih oblika rasizma, šovinizma i verskog fanatizma. NATO nije samo problem naroda u Srbiji, već je problem čitavog sveta. Zbog toga ova kampanja ima međunarodni karakter i njen cilj je organizovanje međunarodnog Anti-NATO skupa u Beogradu.

3. Cilj kampanje nije vršenje pritiska da se raspiše referendum. Smatramo da je referendum nepotreban zbog efekata bombardovanja 1999. godine, a posebno s obzirom na očiglednu nameru da se NATO konferencija iskoristi od strane vlasti za gušenje svake diskusije o ovom problemu i za stavljanje naroda pred svršen čin ulaska Srbije u NATO.

4. Sve odluke u Kampanji donose se po principima direktne demokratije, na javnim zborovima Kampanje, koja je nezavisna od svih političkih partija.

NATO i njegova podrška ekstremnim desničarima i terorizmu u operaciji Gladio tokom hladnog rata

Uključi se i ti! Budi dio svjetske borbe za socijalizam!