Obaveštenja

Ofanziva "međunarodne zajednice" protiv venecuelanske revolucije

Ofanziva "međunarodne zajednice" protiv venecuelanske revolucije se pojačala od prošle nedelje. Nekoliko zemalja je javno zauzelo stav da ne priznaju rezultate izbora, niti Ustavotvornu skupštinu. Priprema se teren za uspostavljanje alternativne vlade pod vođstvom CIA opozicije. Danas su ambasadori Francuske, Velike Britanije, Španije i Meksika prisustvovali sednici narodne skupštine, na kojoj je opozicija izjavila da ne priznaje Ustavotvornu skuštinu. Spremaju se dalje sankcije. Internacionalna marksistička tendencija i Marksistička organizacija Crveni kažu: DALJE RUKE OD VENECUELE!

Opširnije...

Privođenje članova makedonske partije Levice

Danas je jedan broj članova makedonske partije Levice (u čijem radu učestvuju i pripadnici Crvenih) bio uhapšen i optužen za "govor mržnje". Povod za ovo hapšenje je bio izlazak na miran protest protiv NATO pakta, izazvan defilovanjem konvoja američke okupatorske vojske kroz Skoplje. Iako se radilo o mirnom i zakonitom izražavanju negodovanja protiv NATO okupacije Makedonije, protest je bio zvanično zabranjen od strane režima. "Govor mržnje" za koji su optuženi drugovi i drugarice iz levice je, iz nekog razloga, transparent sa "Protiv ratova za profit", pored koga je bila razvijena i zastava SFR Jugoslavije.

Ali džaba kvislinzima iz makedonske vlade zastrašivanje i hapšenje. Radni narod Balkana se sprema da ustane protiv okupatora i njihovih slugarana.

PODRŠKA DRUGOVIMA I DRUGARICAMA IZ PARTIJE LEVICE!
NATO OKUPATORI NAPOLJE IZ MAKEDONIJE!
DALJE RUKE OD BALKANA!

Opširnije...

Podgrevanje bajatog šoviniste

Marksistička organizacija Crveni je uvek smatrala Haški tribunal nelegitimnim političkim sredstvom imperijalizma, osnovanim u svrhu zataškavanja imperijalističke uloge u raspadu SFR Jugoslavije i radi stalnog podgrevanja međunacionalnih sukoba u našim zemljama, kada god to imperijalizmu bude odgovaralo. Današnja presuda Šešelju je samo još jedan dokaz koji govori u prilog tome. Svako uzdanje u bandu svetskih gangstera i parazita, koja sebi tepa imenom "međunarodna zajednica" nužno će dovesti do toga da narodi budu preveslani i iskorišćeni za imperijalističke igre.

Opširnije...

Povodom smrti druga Fidela

Na jučerašnji dan, 25. novembra, napustio nas je drug Fidel, legendarni komandant u borbi za slobodu naroda Kube i ikona prkosa imperijalizmu. Zanimljivo je da su se baš na ovaj datum, pre tačno 60 godina, on i njegovi pobunjenici zaputili na Kubu iz luke Tukspana, kako bi započeli revoluciju. Nekoliko dana nakon iskrcavanja, njegovih 82 slabo opremljenih vojnika dočekala je zaseda režimske vojske pro-američkog diktatora Batiste. Nakon tog početnog poraza, Kastro je svojim preživelim vojnicima održao govor u istom inspirativnom stilu koji je kasnije koristio pred hiljadama ljudi, u kojem im je saopštio: „Sad ćemo pobediti!“. Dve godine kasnije, pobedila je Kubanska revolucija. Značaj revolucije koju su Fidel i Če Gevara poveli ne može se svesti samo na nacionalne, ili na regionalne okvire. Naprotiv, ta revolucija je od svog početka nastupala kao sastavni deo revolucije čitavog čovečanstva, revolucije internacionalne radničke klase.

¡Hasta la Victoria, siempre, Comandante!
Uvek do pobede!

Opširnije...

Solidarnost sa Karlosom Latufom

Brazilski levičarski karikaturista Karlos Latuf je dobio pretnje smrću od strane policajaca na aktivnoj dužnosti, što je posledica njegove kritike policijskih ubistava, i poslao je apel levičarskim organizacijama da se mobilišu i brane njegov život.

(https://www.facebook.com/realcarloslatuff/posts/267621593376465)

Brazilska Marksistička levica je već izrazila solidarnost, učinimo isto širenjem ove poruke nadugačko i naširoko. 

Opširnije...