8. novembra, oko 01:30 časova, ljudi koji su se dovezli u dva džipa pakistanske sigurnosne agencije, u pratnji tri policijska vozila, kidnapovali su druga Amara Fajaza u pakistanskom gradu Džamšorou (pokrajina Sind). U trenutku kada se ovaj incident desio, Amar je sedeo blizu kapije Medicinskog Univerziteta Lijakat, u Džamšorou. Od tada niko ne zna gde se on nalazi, čak ni njegova porodica ‒ supruga i ćerka.

Amar FajazApelujemo na sve pristalice da potpomognu Amarovo oslobađanje tako što će potpisati ovu peticiju i proslediti je svojim kontaktima.

Amar Fajaz je član Progresivnog omladinskog saveza već nekoliko godina i učestvuje u kampanjama za besplatno i svima dostupno obrazovanje, obnavljanje studenstkih organizacija i opštu zaposlenost.

Supruga Amara Fajaza se obratila lokalnoj policijskoj stanici, ali policajci nisu bili u stanju da objasne ovu otmicu, niti imaju dokumenta o vođenju bilo kakvog krivičnog procesa protiv njega.

Molimo Vas da potpišete peticiju koja traži momentalno oslobađanje Amara Fajaza.

Amarova porodica mora biti obaveštena o tome gde se on nalazi, a on bi trebalo da bude pušten na slobodu. Ukoliko je protiv njega pokrenut bilo kakav krivični postupak, isti bi trebalo da bude dat na uvid sudu.

Zajedno možemo promeniti mnogo!

Jugoslovenski potpisnici apela:

Marksistička organizacija "Crveni"

Savez komunista Bosne i Hercegovine

Samostalni Sindikat Poštanskih Radnika

Komunisti Srbije

Zrenjaninski Socijalni Forum

Socijalistička radnička partija Hrvatske

Koalicija Združena Levica