Saopštenja

Švicarska: osnivački Kongres Revolucionarne komunističke partije - komunizam se vratio!

Osnivački kongres Revolucionarne komunističke partije (RKP/PCR) održan je u Burgdorfu u Švicarskoj 10.-12. svibnja. Nakon tri dana intenzivnih političkih rasprava, delegati su jednoglasno izglasali osnivanje nove partije i usvojili njezin program. Ni litre šampanjca ni buketi cvijeća nisu obilježili ovaj događaj. Uz povike “RKP/PCR” drugovi i drugarice su ponosno objavili: gradimo temelje buduće masovne komunističke partije za rušenje kapitalizma!

Opširnije...

Švedska: Revolucionarna komunistička partija je stigla!

Dana 27. i 28. travnja, 168 komunista i komunistkinja okupilo se kako bi osnovali Revolucionarnu komunističku partiju (RKP) u Stockholmu. Sada krećemo u potragu za svim švedskim komunistima koji se žele organizirati da slome kapitalizam.

Opširnije...

Ni centa, ni metka za izraelski ratni stroj: izjava o valu studentskih prosvjeda solidarnosti s Gazom

Diljem Sjedinjenih Država više od 60 sveučilišta i fakulteta studenti i nastavno osoblje organiziraju okupacije kampusa u rastućem pokretu protiv masakra u Gazi. Cijela jedna generacija se politizira i donosi zaključke o prirodi imperijalizma, ulozi policije i države, te potrebi zajedničkog djelovanja.

Opširnije...

Komunisti dolaze! Kako TI možeš promovirati osnivačku konferenciju RKI

Nova Revolucionarna komunistička internacionala (RKI) se pokreće u junu. Uoči priprema, trebamo TEBE da izađeš i ofarbaš svaku ulicu, u svakom naselju, u svakoj naciji, u CRVENO. Čitaj dalje za sve alate koji su ti potrebni da najaviš dolazak RKI-e u tvom području, na radnom mjestu, u školi ili na fakultetu; da pridobiješ nove drugove i drugarice u naše redove; i da utjeraš strah u srca buržoaskih političara, bankara i šefova. Pomozi nam da proširimo riječ: Komunisti dolaze! (#CommunistsAreComing)

Opširnije...

Danska: Na historijskom kongresu osnovana Revolucionarna komunistička partija

Bio je to događaj koji nije bio ništa manje od historijskog značaja: više od 100 drugova i drugarica iz 16 lokalnih ogranaka Revolutionære Socialister – danske sekcije Internacionalne marksističke tendencije – okupilo se od 15. do 17. marta na godišnjem kongresu organizacije. Nakon dubinskih rasprava o dubokoj krizi kapitalizma i sve većem apetitu za komunističkim idejama među mlađim generacijama, kongres je odlučio osnovati Revolucionarnu komunističku partiju na konferenciji u oktobru.

Opširnije...

Uključi se i ti! Budi dio svjetske borbe za socijalizam!