Saopštenja

Solidarno sa rudarima!

Rudari! Još jedanput radnici su na udaru tranzicione elite. Još jednom njihovi kriminalni interesi i sopstvenička politika prebija se preko leđa radnika. Još jedanput oni gledaju kako da sačuvaju svoje pozicije, kako da opravdaju bijedu, kako da opravdaju krizu koju su izazvali. Još jedanput njih nije briga, oni vas guraju da ugrožavate svoje živote svakodnevno, da gladujete i da budete žrtve njihove tajkunske politike. Mi, radni ljudi, koji stvaramo svo bogatstvo u društvu smo zakinuti od blagodeti uživanja u njemu. Usljed pritiska, ucjena i ugnjetavanja kojima nas gazde svakodnevo izlažu, najčešće ćutimo o stvarima koje nas muče. Vi ste podigli glas na nepravdu i naš je zadatak, kao članova jedne radničke organizacije, da jasno iskažemo solidarnost sa vama!

Opširnije...

Izašao novi broj Crvene kritike - novembar 2021

Iz štampe je izašao novi broj Crvene kritike. Broj možete preuzeti kod naših članova u Banjoj Luci, Bosanskoj Dubici, Bosanskom Šamcu, Travniku, Beogradu, Novom Sadu, Somboru, Zrenjaninu, Zagrebu i Ljubljani, ili naručiti primerke putem pošte javljanjem u inboks. Naslovi ovog broja su:

Opširnije...

Crveni postali zvanična sekcija Internacionalne marksističke tendencije!

Na Svetskom kongresu Internacionalne marksističke tendencije (In Defence of Marxism) koji se održavao protekla četiri dana, Marksistička organizacija Crveni je postala i zvanično jugoslovenska sekcija IMT. Kongres je jednoglasno izglasao prihvatanje naše organizacije u IMT, zajedno sa sestrinskom organizacijom iz Poljske Czerwony Front. Ovo je za našu organizaciju velik korak napred i nova faza našeg razvoja. Ponosni smo da smo postali sekcija IMT i nastavljamo borbu za svetski socijalizam!

Opširnije...

Izašao novi broj Crvene kritike - avgust 2021

Iz štampe je izašao novi broj Crvene kritike. Broj možete preuzeti kod naših članova u Banjoj Luci, Bosanskoj Dubici, Bosanskom Šamcu, Travniku, Beogradu, Novom Sadu, Somboru, Zrenjaninu i Zagrebu, ili naručiti primerke putem pošte javljanjem u inboks. Solidarna donacija po primerku iznosi 2 KM, 100 dinara ili 10 kuna. U ovom broju možete naći:

Opširnije...

Stop bombardovanju Gaze! Kraj okupaciji! – Međunarodna mobilizacija u podršci palestinskoj borbi!

Prenosimo saopštenje Internacionalne marksističke tendencije kojim se osuđuje nasilje Izraela nad pojasom Gaze koje, proteklih dana, sve više eskalira. Mi kažemo: stop bombardovanju, stop okupaciji - radnici i omladino, širom svijeta, mobilizujmo se u borbi za slobodnu Palestinu kao dio Socijalističke federacije Bliskog Istoka!

Opširnije...