Saopštenja

Danska: Na historijskom kongresu osnovana Revolucionarna komunistička partija

Bio je to događaj koji nije bio ništa manje od historijskog značaja: više od 100 drugova i drugarica iz 16 lokalnih ogranaka Revolutionære Socialister – danske sekcije Internacionalne marksističke tendencije – okupilo se od 15. do 17. marta na godišnjem kongresu organizacije. Nakon dubinskih rasprava o dubokoj krizi kapitalizma i sve većem apetitu za komunističkim idejama među mlađim generacijama, kongres je odlučio osnovati Revolucionarnu komunističku partiju na konferenciji u oktobru.

Opširnije...

Vrijeme je da pokrenemo Revolucionarnu Komunističku Internacionalu!

“Ovo je ponovno rođenje, renesansa!” Ove riječi, koje je izgovorio Alan Vuds, vodeći teoretičar IMT-a, oslikale su raspoloženje na nedavnom sastanku našeg Internacionalnog izvršnog komiteta (IEC) u Italiji. Značajan sloj radnika i omladine poseže da objeručke uhvati barjak komunizma – moramo se odlučno okrenuti ka vani kako bismo im izašli u susret izgradnjom Revolucionarne komunističke internacionale.

Opširnije...

Švicarska: osnivanje Revolucionarne komunističke partije!

 

Posljednje četiri godine bile su najturbulentnije u povijesti švicarskog kapitalizma. Bilo je tek pitanje vremena kada će se pojaviti veliki društveni pokreti. Već postoje tisuće uglavnom mladih ljudi koji čekaju da krenu u borbu protiv kapitalizma. Komunisti iz ovoga moraju izvući potreban zaključak: vrijeme je za osnivanje Revolucionarne komunističke partije!

Opširnije...

Izašao novi broj Crvene kritike - januar/februar 2024

Iz štampe je izašao 33. broj Crvene kritike. Broj možete preuzeti kod naših članova u Zagrebu, Pazinu, Banja Luci, Sarajevu, Kozarskoj Dubici, Travniku, Bosanskom Šamcu, Modriči, Beogradu i Novom Sadu, javljanjem u inboks, a takođe svoj primerak možete naručiti i poštom. Solidarna donacija po primerku iznosi 2 evra za Hrvatsku i Sloveniju, 4 KM za BiH ili 150 dinara za Srbiju. Naslovi ovog broja su:

Opširnije...

Uključi se i ti! Budi dio svjetske borbe za socijalizam!