Ovo ludilo u Zvorniku se baš „slučajno“ dešava baš kada politička elita i „međunarodna (čitaj: imperijalistička) zajednica“ gube kredibilitet i kada se postavljaju socijalna pitanja u prvi plan.

Terorisati su uvek očajnici okruženi policijskim agentima. Ko zna ko je i zašto tačno baš tog blentavog klinca uputio da puca u policiju i pogine bez rime i razuma, valjda da bi bio šehid, a ne blentavi klinac (prema dosadašnjim informacijama iz medija). Da li bi ovo bio prvi put da su dva života žrtvovana radi političkopropagandnog efekta?

 

Hasan Fazlić -
„Ekstremizmom protiv ekstremizma“ 

Ono što je jasno jeste da najveći politički profit iz ovoga izvlače upravo vladajuća klika Republike Srpske i Srbije – jer imaju povod za zbijanje redova pod šovinističkom zastavom uoči Prvog maja i u svetlu sve goreg standarda života svih radnika, bez obzira na nacionalnost i veru. Ovaj licemerni šljam, sa svojim novinarskim (b)analitičarskim vaškama (poput onog LaŽanskog - univerzalnog tumora na svakoj nesreći), prvi je kada treba vrištati "ISLAMTERORIZAAAM!" na svaki incident, dok istovremeno gde god stigne širi najgroznije pravoslavno srednjevekovlje i četništvo!

Naravno, od srpske nacionalističke histerije će vrlo brzo profitirati i bošnjački nacionalisti, koji u niskom startu čekaju svaku priliku da vrište "VLASIGENOCIIID!" i da zločine pojedinaca i struktura pripišu celom srpskom narodu, perući time u startu ruke vlastitim fanaticima od bilo čega što su spremni da urade, bilo u ime nacije, bilo u ime vere.

Najveći profiteri u celoj ovoj priči su, naravno, predstavnici belosvetskog lihvarsko-pljačkaškog ološa, koji sebi laskaju imenom „međunarodna zajednica“. Kada se u koloniji poput BiH dešava sektaško nasilje, onda je jedina sigurna stvar produžavanje NATO/EU okupacije i dirigovanje politike spolja, a sve radi „čuvanja mira“ (jer je imperijalistima mir uvek na prvom mestu, kao u Siriji). Ovo „čuvanje mira“, naravno, nije ništa drugo do čuvanje investicija krupnog kapitala i pripremanje pozicije za novi napad na radni narod. Ako svi pričaju o terorizmu i sektaškim sukobima - ko će pričati o novim uslovima koje MMF postavlja Bosni i Hercegovini, a koji podrazumevaju ukidanje svih ugovora o radu na neodređeno? Ko će se baviti zloglasnim „Kompaktom“ - planom „međunarodne“ kriminalne zajednice za pretvaranje BiH u još gori neoliberalni Eldorado?

Ne dajmo da nas opet ponesu histerija i ludilo, kao što su poneli generaciju naših roditelja! Ne dajmo ni da nas ponesu pasivnost i komformizam!

Svakom je najveći neprijatelj svoj nacionalizam, svoja vera, svoja vladajuća klasa!

Srpski radnici - svi zajedno protiv SNSD-a, SPC-četničke mafije, „opozicije“, Niskog prestupnika Incka i MMF-a!

Bošnjački radnici - svi zajedno protiv SDA/SDP, „alternativne“ liberalštine, mafijaških hodža i vehabija, Niskog prestupnika i MMF-a!

Hrvatski radnici - svi zajedno protiv Kradezea i sličnih pojava, protiv katoličko-ustaške mafije, Niskog prestupnika i MMF-a!

(„Ostali“ - ako vam je u ovakvim trenucima bitno da budete „ostali“, onda niste ništa bolji od ostalih nacionalista...)

 

SMRT NACIONALIZMU, PATRIOTIZMU, VERSKOM FANATIZMU I FETIŠU IDENTITETA!

DOLE PATRIOTSKE I POBOŽNE SLUGE SVETSKE BANKE I MMF-A!

RADNICI, UJEDINITE SE!

Uključi se i ti! Budi dio svjetske borbe za socijalizam!