Upravo smo dobili vest od očevidaca u Nišu da su pripadnici državnih terorističkih jedinica, u prvom redu Žandarmerije, počeli sa bespovodnim upadanjima u kafiće i legitimisanjima i pretresanjima mirnog stanovništva.tuzla.png

Jasno je da se ovakav akt državnog nasilništva i samovolje može i mora dovesti u vezu sa strahom koji ove sluge tajkunskog režima osećaju prema narodu, posebno nakon masovnih protesta solidarnosti sa mladićima ubijenima širom Srbije pod nerazjašnjenim okolnostima.

Dok bogati sinovi raznih buržuja i državnih službenika šetaju slobodno nakon počinjenih ubistava, obični ljudi ne mogu ni kafu mirno da popiju!

Bez obzira da li se radi samo o tupavom pokušaju lokalnih struktura, koje su nesposobne da reše i jedan strukturni problem društva, pa sad pokazuju kako se, eto, maltretiranjem običnog stanovništva ipak nešto preduzima, ili pak o otvorenoj odmazdi stanovnicima Niša jer su se usudili da protestima naruše Vučićevu stabilnost dok širom Jugoslavije bukte pobune, Marksistička organizacija Crveni osuđuje ovu sirovu bahatost besnih pasa na državnom lancu.

Pozivamo stanovnike Niša da ostanu hrabri i prepoznaju strah i paniku režima, koji se nalaze u pozadini ovakvih kriminalnih dela.

Ponavljamo još jednom naš zahtev za rasformiranjem Žandarmerije, Interventne brigade MUP-a, SAJ, PTJ i svih drugih državnih terorističkih jedinica, oformljenih sa primarnom funkcijom da ratuju protiv vlastitog naroda za račun tajkunske elite i njihovih imperijalističkih nalogodavaca!

Podsećamo da je ovaj zahtev legitiman i racionalan jer je spisak brutalnih ubistava od strane pripadnika državnih terorističkih jedinica sve duži i jer je nedopustivo da svi živimo u strahu pitajući se ko će biti sledeći!

Pozivamo Nišlije i sve druge radne ljude Srbije da novim i masovnijim protestima dokažu da se ne boje i da znaju da je danas panika pre svega prisutna u redovima onih koji su navikli da vladaju strahom!

Svi zajedno, bez straha!

Dole državne terorističke jedinice!