Juče, u 16 časova, u Novom Sadu je održan protest solidarnosti sa pokretima Pravda za Davida i Pravda za Dženana, izazvan brutalnom policijskom represijom režima Milorada Dodika i SNSD-a nad mirnim demonstrantima u Banjoj Luci 25. decembra.

Demonstranti su se okupili na Trgu Republike, gde im se pre svih obratila jedna sugrađanka, čiji je sin, poput Davida Dragičevića i Dženana Memića, ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima, a ubistvo je takođe zataškano. Zatim su se okupljenima obratili drug Zvonko Dan iz Marksističke organizacije Crveni, te Marko Đelević i Miran Pogačar, ispred Združene akcije “Krov nad glavom”. Govornici su skrenuli pažnju na represivnu ulogu policije kao aparata koji pre svega postoji da štiti kapitalistički poredak i naglasili su važnost solidarnosti koja prelazi nametnute granice jugoslovenskih republika.

Okupljeni su zatim krenuli u protestnu šetnju do Pupinove palate, koju inače gradi Dodikova privatna firma Galens, na čije se poslovanje i uticanje na izgled grada žale brojni Novosađani. Tokom šetnje je protest poprimio šire razmere, te je postao i sredstvo izražavanja opšteg nezadovoljstva masa. Pored uobičajenih parola poput "Pravda za Davida", "Pravda za Dženana" i "Nećemo da ćutimo", čule su se i parole sa mnogo opštijom socijalnom i političkom konotacijom, poput "Privatna policija", "Zatvor za Dodika", "Zatvor za Vučića" i "Dole fašisti". Protest se završio konfrontacijom sa predstavnikom Dodikove građevinske firme, koji je izašao ispred gradilišta kako bi pokušao da skine transparent koji je prethodno bio okačen na ogradu gradilišta.