Večeras je u Travniku održan skup podrške pokretima "Pravda za Dženana" i "Pravda za Davida" na kojem su učestvovali i naši članovi sa transparentom i letkom "Pravda za radničku djecu". Sadržaj letka donosimo u nastavku:

Godinama smo okruženi krizom i kriminalom, godinama smo okruženi bijedom i neimaštinom, i naš glas je bio gušen i nije se čuo. Vladajući slojevi, tajkunski paraziti i njihove političke sluge, bez ikakvog straha od radnog naroda, rušeći životni standard i živeći na račun drugih izgradili su svoja carstva i oblikovali zakon u njihovu korist. Taj parazitski sloj dobio je slobodu kada je radni narod dobio lanac oko vrata. I sada nas ubijaju. Ubijaju radničku djecu i prolaze bez kazne. Ubijaju kroz svoje institucije koje drže vlast nad zakonom i nad nama, pa se na taj način kriju od kazne i stvaraju imunitet. Ali to nije karakteristika jednog prostora. U Sarajevu je ubijen Dženan, u Banjoj Luci je ubijen David, a širom zemlje postoji gomila istih slučajeva. I to su radnička djeca, na njih ne obraćaju pažnju. Da je kojim slučajem ubijeno dijete nekog tajkuna ubica bi odmah bio nađen. Jer kapitalističko društvo brine samo za kapital, čovjek mu ne znači ništa. Ali mi smo uvidjeli ovaj teror i zahtjevamo promjenu, zahtjevamo pravdu.

Događanja u Sarajevu i Banjoj Luci posljednjih nekoliko mjeseci nam pokazuju da se radni narod Bosne i Hercegovine suočava sa istim problemima. Iako nas decenijama truju nacionalističkim otrovom, solidarnošću i borbom protiv nepravde ove odozgo nametnute podjele sve više nestaju, a tajkunsko-politički gospodari naših života na to pokušavaju odgovoriti represijom i novom šovinističkom propagandom.

Činjenica da su protesti protiv raznih oblika nepravde, nasilja i ubistava postali dio svakodnevice i da se krivci uvijek traže u istoj privilegovanoj tajkunsko-političkoj garnituri i njenim policijskim slugama upućuje nas jedne na druge i nalaže nam da se svakoj takvoj nepravdi moramo početi opirati zajedno.

Dolazi vrijeme kad više nećemo držati pognutu glavu, trpiti nepravdu i sklanjati se automobilima u kojima jure i ubijaju našu djecu samoproglašeni gospodari naših života! Pravdu ne treba dozivati i tražiti od onih što su bogatstvo, moć i uticaj stvorili negirajući dostojanstven život većini običnih ljudi koji žive od svog rada! Bolji svijet nećemo dobiti od njih. Za bolji svijet se valja izboriti! Moramo učiti iz dosadašnjih iskustava, moramo povezati naše borbe i proteste i boriti se za preobražaj društva u interesu svih nas običnih, radnih i poniženih!

PRAVDA ZA DŽENANA!

PRAVDA ZA DAVIDA!

PRAVDA ZA RADNIČKU DJECU!

Uključi se i ti! Budi dio svjetske borbe za socijalizam!